Descoperă Râpa Roşie – Micul Canion al României

Dacă te aflii în județul Alba, mai precis în Sebeș, avem o ofertă de nerefuzat pentru tine – – și nici nu e de mirare de ce. Întins pe o suprafață de aproape 10 hectare, acest imens perete este prevăzut ici-colo de anumite găuri, mici peșteri din care reies pârâiașe de culoare roșie atunci când plouă. Rezervația geologică are o lungime de 800 de metri și o înălțime ce variază între 50 și 125 de metri.

 

Descoperă Râpa Roşie - Micul Canion al României

 

Pe cât e de frumoasă zona, pe atât e de inefabilă mica legendă. Aici, la Râpa Roșie, se spune că se strecura faimosul Lică, supranumit mai apoi Lică-Pisică datorită capacității sale de strecurare. Tot Sebeșul știa de el, dar mai știa și că Lică ar fi spart o bancă și ar fi fugit cu banii, în ciuda faptului că nici un ban nu a fost găsit. Astfel, se credea că Lică a fugit cu banii și i-ar fi ascuns în Râpa Roșie, unde nimeni nu putea intra date fiind spațiile înguste. Astfel, bietul Lică-Pisică a ajuns la închisoare iar după închisoare, el ar fi plecat împreună cu iubita lui în America, de unde cei doi au trimis importante sume de bani acasă.

Adevărată sau nu, legenda tot ne pune semne de întrebare și ne accentuează dorința de a vedea unde este locul prin care acest Lică ar fi reușit să ascundă marea sumă de bani și, mai presus, locul prin care nimeni nu ar fi reușit să intre să readucă suma la forma inițială.

 

Descoperă Râpa Roşie - Micul Canion al României

 

Tot aici se găsesc numeroase plante în mare proporție medicinale și exemplare rare ce merită a fi văzute măcar o dată în viață. Și, să fim serioși – nu există niciun motiv plauzbil pentru care să nu ne oprim la o poză, la un picnic sau doar la o simplă poveste în mijlocul naturii, în centrul Râpei Roșii.

Fără dar și poate acest sentiment ar putea fi foarte simplu asociat cu cel pe care îl poți simți la The Grand Canion, frumosul, faimosul și periculosul loc ce merită, deasemenea, vizitat. Un asemenea sentiment te-ar putea cuprinde în puține rânduri!

Râpa Roșie nu este deloc greu de găsit – de altfel, aceasta este extrem de ușor de identificat date fiind înălțimea, lățimea, suprafața și culoarea de un roșu desăvârșit. Aici, ai putea spune chiar că te simți trăind o altă viață…

Galerie Foto