Situate în localitatea Vlăhița din județul Harghita, Băile Homorod reprezintă piatra de căpătâi a Transilvaniei în ceea ce privește creșterea importanței turismului. Din punct de vedere geospațial, acestea se află la nici mai mult, nici mai puțin de 18 km față de Odorheiu Secuiesc și la 6 km de orașul din care fac parte, respectiv Vlăhița.
Ceea ce individualizează Băile Homorod atât pe plan regional, național cât și, uneori, internațional este conținutul ridicat de minerale al apelor din zonă. Astfel, minerale precum litiu, mangan sau brom ajută organismul uman, atât îmbinate și rezultate într-o apă potabilă curativă, cât și pe bază externă. Utilizarea și aspectul benefic al acestor ape au fost demostrate încă de pe timpul ocupației romane, motiv pentru care izvoarele Băilor Homorod au de ce să fie luate în considerare – cu adevărat!
În plus, în refacerile postoperatorii, apele Băilor Homorod sunt mai mult decât benefice. Vorbim aici despre numărul din ce în ce mai mare al persoanelor care preferă să își petreacă zilele postoperatorii aici, dată fiind clima și microclimatul subalpin, Băile Homorod fiind ferite de vânturi sau alte răzbunări meteorologice naturale.
Cu toate acestea, Băile Homorod nu sunt cunoscute pentru simplele ape curative și benefice corpului uman – pe de altă parte, ne putem axa pe o serie de obiective turistice care, pe drept vorbind, pot aduce un plus de frumusețe și relaxare concediului tău petrecut aici. Astfel, Ruinele Foldvar sunt unele dintre cele mai apreciate, fiind localizate pe Laz și reprezentând urmele castellumului roman, pe o suprafață de 36 metri pătrați. Adițional, în proximitate se află, la o distanță de 200 de metri, ruinele unei alte foste fortificații romane, aflate pe o suprafață reprezentativ mai mică. Cele două sunt, fără dar și poate, declarate rezervații naturale și protejate prin lege.
Un alt obiectiv turistic, preferat de adepții iernii, este pârtia de schi din zona Băilor Homorod. Important de menționat aici este întocmai faptul că fiind relativ joasă, pârtia ar fi perfectă pentru începătorii acestui sport de iarnă. Pentru derularea unui traseu mai lung și mai complex, cu siguranță există alte zone din care ai putea alege.
Nu în ultimul rând, biserica anului 1765 construită de Contele Lazar Janos este reprezentativă pentru Băile Homorod. Acesta, drept recunoștință pentru faptul că a reușit să scape de reumatism prin intermediul acestor ape curative, a decis să înfrumusețeze Băile Homorod cu o bisericuță care va urma să îi poarte numele și istoria de-a lungul întregii sale existențe.