Poveștile Fraților Grimm… la asta te duce cu gândul, pentru prima oară, Castelul de Lut. Frumoasa construcție este o fortificație recentă, o oază de liniște și de răsfăt și, totodată, un tărâm de basm.
Povestea Castelului de Lut din Valea Zânelor este foarte frumoasă și, pe bună dreptate, ai putea spune că este ruptă dintr-o carte cu povești. Dar să începem cu oamenii care au facut posibilă această construcție! Răzvan și Gabriela Vasile, doi bucureșteni înrăiți, căsătoriți și cu doi copii frumoși de mama focului, s-au gândit într-o zi că nu își mai pot duce traiul și zilele liniștiți într-un oraș precum București. Căldura, mizeria și alte dezavantaje ale orașului i-au făcut pe cei doi să se gândească de două ori înainte să decidă să rămână în București pentru nesfârșit. Astfel, având în spate o experiență vastă în publicitate, proprietarul Castelului de Lut fiind director pentru mulți ani la una dintre aceste agenții în capitală, s-a hotărât să demisioneze și să își vândă casa din București pentru a se bucura de visul său.
Iar acest vis este Castelul de Lut, ce se materializează pe zi ce trece. În anul 2006, Vasile Răzvan a cumpărat un teren în Porumbacu de Sus, exact la jumătatea distanței dintre Sibiu și Făgăraș. Aici, a început să ridice din materiale pur naturale aceasta construcție care, până la momentul actual, reprezintă o investiție de peste 230.000 euro!
Castelul de Lut are 10 camere, fiecare dintre acestea având personalitatea proprie și diferențiindu-se de celelalte. Astfel, castelul este, de fapt, un real element de poveste – nu se poate spune că este ceva comun, datorită, în special, a aspectului care este diferit de orice altă construcție din țară. În plus, marea majoritate a persoanelor care văd poze cu castelul pentru prima oară, nu se gândesc nici măcar puțin la posibilitatea ca și această construcție să se afle pe teritoriul țării noastre.
Până când va putea fi pus în funcțiune și, de ce nu, asaltat de turiști, Castelul de Lut mai necesită o investiție egală cu suma deja investită. Fără dar și poate, rezultatul va fi unul spectaculos, necesitând ca fiecare vizitator să își facă rezervare cu mult timp înainte de a ajuge aici. În ceea ce privește numărul lor, acesta deja începe să crească, într-o singură vară fiind deja pe listă peste 100 de doritori.
Pe lângă cele menționate, Vasile Răzvan și-a manifestat deja interesul să lucreze cu locuitorii pe partea de agricultură, pentru a beneficia de materii prime cât mai naturale.