Șosetele din lână naturală din satul Viscri


Dincolo de faptul că Viscriul este una dintre localitățile transilvănene de care s-a îndrăgostit prințul Charles, satul din județul Brașov mai iese cu ceva în evidență: șosetele din lână naturală, croșetate de femeile din sat. Faima acestor șosete a ajuns cunoscută și peste hotare, astfel că în fiecare luna, aproximativ 90% din producția femeilor din Viscri ia drumul Germaniei.

Afacerea a început în urmă cu mai bine de zece ani, atunci când o familie de nemți s-a stabilit în Viscri și le-a oferit femeilor această posibilitate de a câștiga un ban în plus. Rând pe rând, femeile s-au înscris în asociație, iar la un moment dat, de la Viscri pleacau chiar și peste 1.000 de perechi de șosete către magazinele din Germania.

Astăzi dacă mergi într-o zi însorită în Viscri este aproape imposibil să nu observi câteva femeia adunate la un loc, la umbra unui copac, cu acele de croșetat și lâna. Cu timpul, afacerea s-a dezvoltat iar astăzi, femeile din Viscri croșetează chiar și pulovere, fulare, căciuli, veste sau mănuși.

Descopera și alte frumuseți din satul Viscri. Află aici povestea Turnului Slăninii.

Acest post este disponibil si in:
Galerie Foto

Știri din Transilvania