Transilvania, taramul medieval

Numele de Transilvania deriva dinlatinăși înseamnă țara dintre păduri. Acest ţinut este situat în centrul României înconjurată de munții Carpați. Transilvania este divizată, în prezent în 10 județe, care se intend pe o suprafață totală de 96. 837 kmp și are peste 4, 5 milioane de locuitori.

De-a lungul istoriei şi în prezent, pe teritoriul Transilvaniei s-au așezat români, unguri, germani, secui, armeni, evrei, etc, iar aceasta este explicația pentru care arhitectura şi cultura transilvană este un mozaic de stiluri.

Călătorii interesaţi de vestigiile medievale bine conservate, găsesc în Transilvania, fară îndoială, o destinație cultural-turistică excepţională. Așezămintele săsești și neguțătorii care au locuit în Transilvania între sec. XII-XX, au lăsat în urmă semne inconfundabile.  Bazele principalelor șapte cetăți medievale din Transilvania a fost pusă de ei:Sibiu, Sighişoara,Braşov,Cluj-Napoca, Bistrița, Sebeș și Mediaș.

Turnurile, zidurile exterioare, bastioanele, scările, podurile , piațetele, străduțele înguste, clădirile publice și civile, bisericile, erau ridicate în vederea protejării locuitorilor cetății, contra asedilor turceşti. O modalitate eficientă de aparare aveau şi satele, aici se utiliza fortificarea bisericilor pentru apărare, această formulă arhitecturala fiind considerată acuma unica în Europa. Turiştii vor fi încântați să descopere că multe dintre aceste biserici fortificate mai oferă slujbe religioase sătenilor iar multe dintre aceste locuri mai păstrează în sine tainele vremii prin mituri și legende.

Galerie Foto
Video